Op bezoek bij… Gezinshuis Casa di Rocha in Appingedam

In de serie ‘Op bezoek bij…’ nemen we zo nu en dan een kijkje op de werkvloer bij onze leden. Deze keer gaan we langs bij Casa di Rocha in Appingedam. 


Aan de stationsweg in Appingedam staat een karakteristiek voormalig politiebureau waar nu Casa di Rocha gevestigd is. Vertaald uit het Kaapverdiaans betekent “Rocha” niet minder dan rots. Dit staat voor de spreekwoordelijke rots in de branding die Joël en Bo voor de kinderen proberen te zijn. Van achter een beukenhaag verrijst een rots van een huis, gebouwd met donkerrode baksteen. Er is beneden in de grote woonkeuken ruimte voor een eettafel met veel stoelen en een oude kerkbank: alleen zo kun je met 11 kinderen en 2 volwassenen aan tafel, weet Bo te vertellen. Boven zijn de kantoren omgetoverd tot slaapkamers.

De meerwaarde van Zorgkracht 12 zit volgens Bo en Joël vooral in de samenwerking. Samen met andere leden, vanuit ieders expertise, een casus oppakken kan voor een jongere het verschil betekenen tussen thuis zitten of weer naar school kunnen, de draad kwijt zijn of hem weer oppakken. Die samenwerking kwam van pas toen Bo en Joël een dagbestedingslocatie zochten voor één van hun jongeren. Tijdens een ledenvergadering waren ze te gast bij de dagbestedingslocatie van een van de leden, die perfect bleek te passen bij de jongere in kwestie.

Bij Zorgkracht 12 ervaren Bo en Joël de ruimte om te doen waar ze goed in zijn: jongeren helpen op hun eigen manier zelfstandig te worden.  

Wil je meer weten over Bo en Joël of hun gezinshuis? Kijk dan op casadirocha.nl

Heb je interesse om je ook aan te sluiten bij Zorgkracht 12? We komen graag met je in contact. Vul het formulier in en je hoort snel van ons. 

Aanmelden

Meld je aan via het formulier hieronder! Heb je een vraag? Mail ons dan op info@zorgkracht12.nl.

Bedankt! We hebben je aanvraag goed ontvangen.
We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Er is helaas iets misgegaan met het versturen van het formulier. Mocht dit probleem aanhouden, neem dan contact op met info@zorgkracht12.nl.