Ben je cliënt? Hier krijg je handige informatie

Als jij of je kind zorg krijgt van een van de leden van onze coöperatie Zorgkracht 12, ben je hier aan het juiste adres.

We leggen je eerst uit wat het voor jou betekent dat jouw zorgaanbieder lid van de coöperatie is. Daarna stellen we je voor aan de cliëntenraad. Vervolgens lees je over de vertrouwenspersoon die je kunt benaderen en over onze klachtenprocedure, en als laatste informeren we je over de rechten die je als cliënt bij Zorgkracht 12 hebt.

Wat doet een coöperatie?

Kleine zorgaanbieders zijn onmisbaar: ze zitten vaak dichterbij, zijn laagdrempelig en kunnen echt maatwerk leveren. Om de hulp door kleinschalige zorgverleners overeind te houden, heeft een groep van 28 zich verenigd in een samenwerkingsverband: Zorgkracht 12.

Samen vormen de kleintjes 1 grote partij, die voor de gemeentes aantrekkelijk is om mee te onderhandelen. Dankzij de verschillende expertise onder de leden kan zo’n coöperatie ook zorg van hoge kwaliteit leveren.

Het mes snijdt dus aan 2 kanten. Jouw kleinschalige zorgverlener kan blijven bestaan omdat zijn zorg vergoed wordt, en jij houdt betaalbare, hoogwaardige zorg bij jou in de buurt.

Cliënten hebben een vertrouwenspersoon

Heb je als cliënt in de relatie met je zorgverlener iets vervelends meegemaakt, dan kan het fijn zijn om daarover te praten met een onafhankelijke vertrouwenspersoon.

Zorgkracht 12 heeft de onafhankelijke organisatie Zorgbelang gevraagd om als vertrouwenspersoon op te treden. Degene van Zorgbelang met wie jij spreekt, staat dus los van Zorgkracht 12. De vertrouwenspersoon van Zorgbelang kan je helpen je klacht of probleem onder de aandacht te brengen.

Je vertrouwenspersoon is onpartijdig en houdt alles wat je vertelt geheim. Alleen als er toestemming is gevraagd en jij hebt expliciet toestemming gegeven, mag de vertrouwenspersoon er met iemand anders over praten. 

Cliëntenraad

Andrea
Voorzitter

“Als ervaringsdeskundige, als moeder, lerares en zorgverlener, wil ik ouders en kinderen graag een stem geven in de cliëntenraad.”

Emmy
lid

“Kleinschalige zorgaanbieders zijn beter in het centraal stellen van de behoeftes van cliënt en zijn of haar verzorgers. Daarom ben ik blij dat ik in de cliëntenraad zit.”

Annette
Lid

“Ik wil me graag inzetten voor de cliëntenraad van Zorgkracht 12, omdat ik het belangrijk vind om maatschappelijk betrokken te zijn op een heel persoonlijke manier.”

Veelgestelde vragen

Mijn zorgaanbieder is lid van Zorgkracht 12, wat betekent dat voor mij?

Het betekent dat jouw zorgaanbieder staat voor kleinschalige zorg van hoge kwaliteit. Je zorgverlener werkt bij een kleine organisatie, maar heeft via Zorgkracht 12 het kennisnetwerk van een grote organisatie.

Waarom een coöperatie?

Om kleinschalige zorg in Noord-Nederland een stevige stem te geven en ervoor te zorgen dat zorgverleners kunnen blijven doen wat ze goed kunnen: zorg verlenen.

Waar houdt Zorgkracht 12 zich mee bezig?

Als samenwerkingsverband van kleinschalige zorgaanbieders brengen we onze leden met elkaar in contact. We stimuleren en faciliteren onze leden om zo goed mogelijke hulp te bieden aan kinderen, jongeren, (jong)volwassenen en hun gezinnen. Daarnaast behartigen we de belangen van onze leden bij gemeenten en andere inkooporganisaties.

Wat doen de leden precies?

Onze leden zijn kleinschalige zorgaanbieders. Ieder lid is anders, dat gaat van opvoeddeskundige tot gezinshuis, van kindercoach tot kleinschalige woonvoorziening. Voor meer over onze leden, kijk hier.

Hoeveel leden heeft Zorgkracht 12?

Zorgkracht 12 heeft 28 leden. Nieuwsgierig naar onze leden? Kijk dan hier.